Nuffnang

Friday, April 5, 2013

PAS Samseng - Tetak Penyokong UmnoPas Kelantan dalam keadaan kritikal apabila isu tanah dimainkan secara meluas. Jika dahulu rakyat Kelantan tidak kisah walaupun Kelantan mundur asalkan semua tanah di Kelantan adalah milik ranyat Kelantan.

Memang jika diikutkan peraturan pejabat tanah seluruh Kelantan tanpa memiliki kad pengenalan yang menunjukkan lahir di negeri Kelantan memang sukar mendapat tanah malah jika beli pun tanh daripada rakyat Kelantan bila tiba masa nak tukar nama agak sukar.

Tetapi kini tidak lagi kerajaan Pas negeri Kelantan bukan sahaja memberikan tanah seluas-luasnya kepada rakyat asing malah bukan Melayu lebih banyak memonopoli lebih 100 Hektar tanah di Kelantan sedangkan rakyat negeri Kelantan yang meneroka lebih 30 tahun diusir keluar seperti anjing.

Kini mereka terlalu tertekan lalu cuba bertindak ganas untuk menakut nakutkan rakyat Kelatan yang nak Tukar kerajaan Pas kepada kerajaan Barisan Nasional.

Seorang mangsa penyokong Umno Azran zawawi parah apabila di tetak, oleh penyokong kuat pas di cabang 3 Melawi Bachok pada 04.04.2013.

Sumber

3 comments: