Nuffnang

Wednesday, August 20, 2014

@cmlimguaneng Suda tiba masanya PPS di Hapuskan lebih banyak buruk dari baik @PDRMsia @APterkini


1. lebih banyak membawa keburukan dari kebaikkan setelah sekian lama perlaksanaan PPS (Pasukan Peronda Sukarela Pulau Pinang) Jika sebelum ini kita dapat lihat Kumpulan ini menyalah gunakan kuasa apabila turut terbabit sama dalam inisiden pergaduhan semasa PRK Bkt Gelugor, kini kes terbaru membabitkan kumpulan berkenaan kembali panas apabila ada anggota PPS bertindak dengan memukul seorang aktivis sosial,Ong Eu Soon, 52

2.Disini PBR minta pihak berkuasa seperti  Kementerian Dalam Negeri menyiasat samada betul tak dakwaan bahawa PPS bukanlah sebuah badan berdaftar yang sah.Jika tidak sah sila ambil tindakan terhadap kumpulan samseng ini. Ia juga menuntut pendedahan prosedur pengambilan PPS dan skop tugas mereka. difahamkan aktiviti kumpulan berkenaan telah menjangkau lebih 18 bulan. pernah juga sebelum ini berlaku insiden lebih kurang sama apabila seorang wartawan dari Guang Ming Daily diserang oleh kumpulan berkenaan yang menyebabkan Kemera beliau dirosakkan. Untuk tutup mulut wartawan tersebut, Ketua PPS sendiri, Ng Wee Aik terpaksa meminta maaf bagi pihak kerajaan negeri terhadap kekasaran PPS.

3. PBR lihat gaya mereka ini sudah seperti tonto berlesen  dah. mana tidaknya difahamkan juga mereka juga memantau gerak kerja polis, sejauh mana keberkesanan PPS ini Lim guan eng kena jawab? Berapa kes diorang sudah setelkan?  Apa Info yang mereka sumbang kepada pihak polis?
Bagaimana pula ahli-ahli ini di beri keahlian? atas kapasiti apa mereka boleh menjadi ahli.Bagi PBR pula ini dah serupa kongsi gelap berlesen tajaan Kerajaan Negeri,HEBAT! siap peruntukan tahunan sebanyak RM1.5 juta lagi, the best part  PPS ini, setiap ahli disediakan dengan walkie-talkie, pakaian, termasuk jaket dan topi. Mereka juga mendapat polisi perlindungan insurans. 

4. Pssst!! PPS RACIST!! lu boleh check ada Melayu join ke?












@Azawanhjali Meroyan bila @AzminAli tidak dapat jadi MB Selangor


Pengacara dan selebriti penuh kontroversi, Azwan Ali menyelar tindakan cawangan Pemuda Umno Puchong yang menyebarkan khabar beliau kononnya mengamuk kerana abangnya iaitu YB Mohamed Azmin Ali yang merupakan Ahli Parlimen Gombak tidak dipilih oleh Pakatan Rakyat sebagai menteri besar Selangor.

"Besar hama pun saya tak hairan! Pemuda Umno Pucong ker..., Pemuda Obama ker... bukan mereka yang bagi saya makan. Saya mengamuk ker atau tidak, tak ada kena mengena dengan mereka. Tak perlu lah nak meroyan atau nak sentap (terasa) kerana Twitter saya adalah hak saya. Saya tak saman mereka dah cukup baik!

"Kepada pemuda Umno Puchong, tolonglah bermuhasabah. Jangan pandai-pandai menabur bidaah! (mengada-adakan sesuatu yang tak ada).

Monday, August 18, 2014

Melampau Pasukan Rondaan Sukarela tajaan @cmlimguaneng Besar kepala Pukul Orang Awam Sesuka Hati @APterkini @utranews


1.Melampau! terdesak! itu perkataan yang sesuai untuk dipertejemhakan terhdap keraskusan Skuad Peronda sukarela yang di Upah oleh Lim Guan Eng yang sewenang-wenangnya memukul orang. mana tidaknya hanya kerana memersoalkan tidak bersempedapat untuk membantah perlaksanaan projek trowong Pulau Pinang. Jangan ingat ikut suka hati memukul orang serupa negara ini tidak punya undang-umdamg! 

2.Kesalahan besarnya ialah menentang Lim Guan Eng dan projek-projek gila untuk kocek peribadi. Akibatnya Ong Eu Soon telah dibelasah oleh lebih kurang 10 orang samseng Pasukan Peronda Sukarela Lim Guan Eng yang berbaju ungu pada jam 10:45 malam tadi.Ong, 52, seorang pencinta alam, aktivis dan anak jati Pulau Pinang, juga merupakan kakitangan NGO, ALIRAN.Sebelum ini, dia merupakan antara orang yang paling lantang mempersoalkan projek Terowong Pulau Pinang yang bernilai RM6.3 bilion itu.Ketika kejadian, dia sedang berjalan di Pasar Farlim di Bandar Baru Pinang apabila 10 orang samseng PPS yang lengkap berseragam menyerbunya secara tiba-tiba dan membelasahnya dengan topi keledar. Dia turut ditumbuk dan ditendang.