Nuffnang

Tuesday, June 3, 2014

@mkini_bm Disaman @Najibrazak & UMNO @Drnovandri @APterkini @UtaranewsPerdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menyerahkan writ saman terhadap Malaysiakini berhubung FITNAH pembaca komen yang disiarkan oleh portal berita itu.

Writ dan pernyataan tuntutan diserahkan kepada portal berita itu di pejabatnya di Bangsar hari ini.
Ia menamakan penerbit Malaysiakini, Mkini Dotcom Sdn Bhd; Ketua Pengarang Kumpulan; Steven Gan dan Ketua Pengarang, Fathi Aris Omar.Penyaman bersama adalah Setiausaha Kerja Umno, Datuk Abdul Rauf Yusoh.Pengurusan kes ditetapkan pada 18 Jun.


PBR berharap tindakan DS Najib Jangan menyaman Malaysiakini separuh jalan sahaja. Semoga Menjadi Pengajaran kepada mereka-mereka untuk lebih bertangungjwab dengan penulisan mereka. Apa jadi hal. berani kerana benar, takut kerana salah. Kita boleh lihat negara Jiran kita Singapura ,Perdana Menteri Singapura juga mengambil tindakan serupa dengan menyaman blogger yang membuat fitnah terhadapnya.

Saranan PBR kepada DS Najib senang jer, TUTUP terus Malyasiakini! FullStop! portal-portal inilah yang dok api-apikan semua rakyat Malaysia suruh bergaduh. Etika takda! Sesunguhnya Malaysiakini ni Failed!
No comments:

Post a Comment