Nuffnang

Wednesday, June 18, 2014

4 AHLI PARLIMEN PAS SELANGOR TUNJUK BIADAP TERHADAP SULTAN SELANGOR..!!


Khalid Samad (Pas-Shah Alam)
Che Rosli Che Mat (Pas-Hulu Langat)
Empat Ahli Parlimen dari Selangor,yg di ketuai,Khalid Samad (Pas-Shah Alam),Hanipa Maidin (Pas-Sepang),Siti Mariah Mahmud (Pas-Kota Raja) dan

Che Rosli Che Mat (Pas-Hulu Langat) menggesa Kerajaan Pakatan Negeri Selangor agar meminda undang-undang utk menghapus kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (MAIS),agar Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) tidak menerima arahan drp Majlis itu lagi.
 
Dlm sidang media bersama di lobi Parlimen,mereka berempat berkata MAIS adalah institusi yg dilihat rapat dgn Sultan Selangor.
Istitusi yg rapat dgn Sultan tidak boleh dilihat mempunyai kuasa eksekutif.Ia akan mencemarkan institusi itu sendiri,kata Khalid Samad.


Kenapa Ahli Parlimen Islam sendiri mahu kuasa eksekutif MAIS dihapuskan?
Kenapa mereka takut institusi ini rapat dgn Baginda Sultan..? Apakah ini secara tidak langsung Ahli Parlimen berkenaan cuba menidakan kuasa Baginda Sultan sebagai Ketua Agama Islam di Selangor..?

Hanipa Maidin (Pas-Sepang)


Siti Mariah Mahmud (Pas-Kota Raja)
Bolehkah Kerajaan Negeri menyentuh soal Agama Islam..? British dulupun tak berani.Kalau rasa nak hapuskan kuasa eksekutif MAIS,lebih baik pinda Perlembagaan Negeri hapuskan kuasa Raja dlm soal Agama,bukankah lebih mudah?

5 comments:


 1. lu mesti ingat lu duduk dekat shah alam selangor,lagi mahu lorat sama itu TUANKU,tarak takut kah.

  ReplyDelete
 2. Kalau dah ada balachi DAP macam beruk beruk PAS ni, senanglah kafir duduk goyang kaki. Biarkan Kafir2 PAS ni memusnahkan agama Islam. Cina dok ketawa tengok.

  PAS bodoh nak berlagak pandai. Tiap kali bila tengok sidang Parlimen, boleh nampak si khalid BODOH ni kalau berhujah macam TAIK!!

  Pemusnah Bangsa dan Agama...penjilat puki cina!

  ReplyDelete
 3. RASANYA KE EMPAT-EMPAT AHLI PARLIMEN PAS NIE BUKA BERGAMA ISLAM KOT........TERUTAMA GAMBAR YANG ATAS SEKALI YANG SEMALAM KELUAR STATEMENTKAT TV DAH TUKAR JADI FATHER/BISHOP KHALID SAMAD......

  BUAT MALU KAUM KELUARGA JE..............TUNGGU DAN LIHAT AKAN STATEMENT YANG AKAN DIKLEUARKAN OLEH SULTAN SELANGOR MENGENAI MAIS/JAIS KEPADA KE EMPAT MAKHLOK ASING YANG KINI MUNGKIN SUDAH BUKAN ISLAM LAGI.....YG MENYEBABKAN SANGGUP MENJADI
  IBLIS/SYAITAN YANG BERTOPENGKAN MANUSIA.....

  ReplyDelete
 4. Kalu x salah aku ke empat2 mereka ni syiah
  Try cari maklumat

  ReplyDelete
 5. Kalau ada ISA kan BEST!! Humban 4 ekor laknat ni!

  ReplyDelete