Nuffnang

Thursday, December 26, 2013

Berita Palsu Ikan Naik Pelantar Minyak Di Terengganu Tersebar @APterkini

Berita palsu ikan naik Pelantar Minyak sekitar perairan di Terengganu tersebar. Pada 25 Disember 2013, kecoh dilaman sosial apabila telah berlakunya fenomena ribuan ikan naik ke pelantar minyak justeru menggemparkan pekerja disitu. Menerusi khabar tersebut yang disertakan sekeping foto,

 dilaporkan ikan lumba-lumba, ketam dan segala kehidupan laut lari ke persisiran pantai di Terengganu. Hasil siasatan mendakwa gambar yang tersebar sangat meragukan berikutan imej yang kabur dan langsung tidak kelihatan kelibat ribuan ikan seperti yang dilaporkan. Selain itu, tiada bukti yang kukuh seperti rakaman video dan sebagainya untuk menguatkan lagi dakwaan tersebut.


INI SBETULNYA!! diharap rakyat Malaysia sila Dapatkan bukti sahih dahulu sebelum disebarkan pada oranga Lain. sesungguhnya Rakyat Malaysia ni suka sangat Nak Jadi Org pertama yang dapat tahu sesuatu cerita & kejadian. tanpa mengetahui kesahihan sesuatu berita 1 comment:

  1. Nampak sangat temberang berita ni. Dia nampak ikan naik ke darat. Pelantar minyak tu kan jauh dari pantai mcm mana dia boleh nampak ikan melompat ke darat. Dia guna radar ke.

    ReplyDelete