Nuffnang

Thursday, September 19, 2013

TERKINI!! Terjawab, @MukhrizMahathir Tanding Jawatan Naib Presiden UMNO! #PemilihanUMNO @APterkiniALOR STAR: Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir mengumumkan bertanding jawatan Naib Presiden Umno pada 19 Oktober depan.

Beliau menyertai pertandingan itu yang disertai lima calon lain- Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Datuk Seri Hishamuddin Hussein, Datuk Seri Shafie Apdal, Tan Sri Isa Samad dan Datuk Seri Ali Rustam.
Beliau membuat pengumuman itu di kediaman rasmi di Seri Mentaloon di sini petang ini.
Beliau yang tewas dalam pertandingan Ketua Pemuda pada tahun 2009 di tangan Khairy Jamaluddin menawarkan diri bertanding jawatan Naib Presiden Umno.

Ini adalah kali pertama seorang calon Naib Presiden bertanding tanpa memegang sebarang jawatan dalam ahli majlis tertinggi terlebih dahulu.

Bagaimanapun, sebagai Menteri besar yang dilantik pada 6 Mei lalu, beliau secara automatik berada dalam majlis tertinggi Umno.

Komen #PBR :

Teka teki selama ini sudah terjawab, Datuk Mukhriz bakal memberi saingan dalam perebutan jawatan Naib Presiden Umno kali ini,Kepada jentera-jentera #beraniberubah Sudah boleh panaskan enjinl, banyak kerja nak kena buat.

No comments:

Post a Comment