Nuffnang

Friday, March 1, 2013

Insiden Di Parit Buntar (1 Mac 2013)

Gempar! dalam perjalanan untuk minum bersama-sama rakan #Pbr , #Pbr dikejutkan satu kemalangan membabitkan kereta BMW putih berhampiran CIMB Parit Buntar. Kemalangan berlaku lebih kurang dalam pukul 2 pagi. Tiada kemalangan jiwa yang berlaku.

Tapi ada sesuatu persoalan yang bermain di kepala otak #pbr adalah KENAPA pihak berkuasa tidak membenarkan org awam seperti #Pbr untuk ambik gambar?? adakah dengan mengambil gambar akan mengundang kemudaratan pada pihak lain?? Adakah gambar yang org awam ambil tidak layak untuk menjadi bukti bergambar?? adakah bukti bergambar tidak boleh dipercayai??? adakah kelak bila laporan dibuat tidak laku???Cuma #pbr minta agar pihak berkuasa tidak terlalu perkecilkan peranan orang awam untuk turut sama membantu pihak berkuasa, tiada terlintas di benak kepala #pbr utk perlekehkan kemampuan pihak berkuasa di kawasan #pbr.

#pbr tidak ingin menjadi seperti segelintir kumpulan  di kawasan #pbr yg tidak reti bersyukur  dengan menidakkan keupayaan pihak berkuasa. Mereka juga tidak terlepas melakukan provokasi melampau dan  caci maki yang agak keterlaluan terhadap pihak berkuasa, ini  sudah sebati dengan mereka. mereka juga tidak terlepas utk menanam di kepala otak mereka bahawa  pihak berkuasa tidak boleh dipercayai. mungkin hanya pemimpin mereka sahaja yang boleh dipercayai.

Apapun #pbr SALUTE  pihak berkuasa tempatan di kawasan #pbr. lakukan khidmat yang terbaik utk masyarakat Parit Buntar.
No comments:

Post a Comment